Rockmusik

Underlätta livet som musiker

Som musiker kan du behöva resa mycket i arbetet, och samtidigt ta med dig dina instrument, noter och annat material. För att smidigt kunna ta dig från plats till plats behöver du hitta rätt färdmedel, där allt fler musiker också börjar tänka på hållbarheten. Att resa med elbil kan vara ett bra sätt att få ner dina personliga utsläpp, samtidigt som du alltid har ett tryggt färdmedel som transporterar dig fort till dina olika föreställningar och engagemang.

Med en laddbox från Tibber kan du enkelt ladda din elbil. Du får tillgång till smartladdning som smidigt laddar bilen när elpriset är som allra lägst. Detta minskar elpriset med hälften. En Easee laddbox styr laddningen i förhållande till elpriset, då elnätet har olika hög belastning vid olika tidpunkter på dygnet. Många av dina grannar startar sin elbilsladdning direkt när de kommer hem, men med schemaläggning via Tibbers laddbox sker din laddning istället under den tid då elnätets belastning är som lägst.

Elbil ett bra val för musiker

Elpriserna är för tillfället höga, men så är även kostnaderna för diesel och bensin. Elbilen har fortfarande ett försprång vad gäller bensinkostnader. Som musiker kanske du har en ojämn inkomst, under vissa perioder tjänar du mycket medan det i andra perioder finns mindre jobb. När dieselpriset ligger på över 28 kronor och bensinpriset på 22 kronor är det ingen tvekan om att en elbil är det bästa alternativet.

Nya beräkningar fån Mobility Sweden har visat att det under detta år blivit mer förmånligt att köra elbil. Norrlänningarna är de största vinnarna, då de bara behöver lägga en sjättedel så mycket på att köra med el i jämförelse med att köra på bensin. Om man bara ser till drivmedelskostnaden är det billigast att ha el som drivmedel för en normalbilist. Diesel- och bensinpriserna har ökat mer kostnadsmässigt än elen, vilket innebär att elbilen är vinnaren i år. Detta gäller oavsett var du bor i Sverige.

Mobility Sweden jämförde milkostnaderna under de första åtta månaderna av året med en motsvarande period förra året. Slutsatsen blev att det var dyrast att köra med bensin, tätt följt av diesel. Därefter kommer elbilar som kan laddas på allmänna stationer, följt av elbilar med hemladdning. Här kan det skilja sig åt beroende på elavtal och var i landet du bor.

Fördelar med smartladdning

Som kund hos Tibber kan du ladda mer smart, där din bil blir fulladdad och färdig att användas när du behöver den. Du kanske behöver åka till studion för att spela in en gitarrslinga åt en annan artist, eller i sista minuten blir anlitad att göra ett framträdande på en lokal musikfestival. Då är det klokt att ha en laddbox som alltid ser till att din bil är fulladdad och klar att använda.

Du kanske också gillar...