Zara Larsson slog igenom i programmen ”Talang” och ”Jag ska bli stjärna” som sändes år 2008. I tv-programmet ”Talang” blev Zara känd som en liten tjej med stor röst i alla svenska hem. Men ingen skivbolag var villiga att skriva ett kontrakt med henne på grund av hennes ålder. Därför blev det tyst under ett par år innan Ten Music Group gav henne ett skivkontrakt.

Larssons första EP kom ut i början av 2013. ”Introducing” innehöll bland annat låten ”Uncover” vilket kom till att bli en riktig hit, både i Sverige och utanför landets gränser, Zara Larssons karriär tog sedan fart på riktigt. Sedan dess har hon uppträtt på flera av de största festivalerna och scenerna, både inom Sverige och utomlands.

Sedan Zara Larssons första EP har hon blivit tilldelad flera utmärkelser och priser. Hon fick bland annat de första Rockbjörnarna, både i kategorin ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets Genombrott”. Larsson har dessutom fått ett antal priser som P3 Guld och en Grammis. Hennes karriär ser ut att fortsätta växa än idag och det ser inte ut att finnas några som helst gränser eller stopp för hur långt hon kommer gå.

Du kanske också gillar...